Kalender

apr
6
lör
Stockholms Internationella Seriefestival 2019 [SIS19] @ Konstfack
apr 6 – jun 10 heldag
Stockholms Internationella Seriefestival 2019 [SIS19] @ Konstfack

Nu drar det ihop sig inför årets seriepartaj! Den tjugoförsta upplagan av Stockholms Internationella Seriefestival äger rum den 6–7 april (plus diverse förarrangemang). Och för första gången arrangeras festivalen huvudsakligen på Konstfack, i ett gränsöverskridande samarbete mellan Konstfack och Kulturhuset Stadsteatern! Årets tema blir ”Möten”.

***OBS! Du som vill delta som försäljare på marknaden – vi släpper marknadsborden måndagen den 11 februari klockan 13.00 på vår officiella festivalsajt på www.serieteket.se ***

Under tjugo års tid har epicentrum för Stockholms Internationella Seriefestival alltid varit Kulturhuset på Sergels Torg. Men då Kulturhuset Stadsteatern för tillfället håller stängt p.g.a. underhållsarbete är det med största glädje vi kan meddela att vi nu har inlett ett samarbete med Konstfack, och kommer att husera i Konstfacks lokaler på Telefonplan.

Som alltid levereras ett myllrande scenprogram om och med serier. Internationella gäster kommer från Mallorca, USA, Kanada, Tyskland och Polen. En stor del av den svenska seriescenen närvarar, inklusive Ellen Ekman (”Lilla Berlin”), Sara Bergmark Elfgren och Karl Johnson (”Vei 2”) och Fabian Göranson (”Drömmen om Europa”). Fler gäster kommer att presenteras här den närmaste tiden – och vi kommer snart att avslöja årets hedersgäst!

Också: Unga Seriefestivalen för de yngre, utställningar, portfoliovisning. Och naturligtvis festivalens bultande hjärta – den enorma seriemarknaden small press expo [spx)].

Mer information på väg.

*

Ett arrangemang från Kulturhuset Stadsteatern och Konstfack, producerat av Serieteket och Konstfack med huvudsakligt stöd från Kulturrådet.
Enskilda delar arrangeras i samarbete med Comic Nostrum, Galago, Kartago, Instituto Cervantes, Kanadas ambassad, Rabén & Sjögren och Stockholms Stadsbibliotek.

Officiell webbplats: www.serieteket.se
Hashtags: #seriefestivalen #sis19

Utställning Joakim Pirinen @ Seriegalleriet
apr 6 – maj 8 heldag
Utställning Joakim Pirinen @ Seriegalleriet
apr
23
tis
Releasefest för Lilla Berlin 6 @ Bleck
apr 23 kl. 17:00 – 22:00
Releasefest för Lilla Berlin 6 @ Bleck

Bättre brinna upp än fejda ut! Kom och fira Ellen Ekman och Lilla Berlin 6 tillsammans med oss.

Boken finns att köpa för 150 kr. Drinkar som färgmatchar omslaget utlovas till tidiga gäster. Litet samtal med Ellen vid sjusnåret. Välkomna!!! Mvh, Galago och Ellen.

maj
15
ons
Drömmen om Europa @ Stockholms stadsbibliotek
maj 15 kl. 18:00 – 19:30
Drömmen om Europa @ Stockholms stadsbibliotek

Vart tog drömmen om Europa vägen? Och initiativen och pengarna?

Finns det tankar och kreativitet som bubblar under ytan? Hur ser drömmen ut i dag?

Välkommen till ett samtal med serieskaparen Fabian Göranson (”Drömmen om Europa”) och journalisten Per Wirtén (”Är vi framme snart?”)!

%d bloggare gillar detta: