Kalender

maj
11
lör
Utställning Igelkotten och Mullvaden @ Seriegalleriet
maj 11 – jun 12 heldag
Utställning Igelkotten och Mullvaden @ Seriegalleriet

IGELKOTTEN OCH MULLVADEN

Utställning av Anna Höglund och Gunnar Lundkvist

Anna Höglund och Gunnar Lundkvist skrev och tecknade tillsammans när de gjorde de fyra böckerna om Igelkotten och Mullvaden. Med en stillsam humor berättade man om det omaka paret som ändå är mycket goda vänner. Böckerna som gavs ut 1998-1999 räknas idag som kultklassiker.

“Igelkotten och Mullvaden är väl som folk är mest, fast bättre. Igelkotten vill göra allting fort, men Mullvaden vill ta det lugnt. Mullvaden samlar på allting, men Igelkotten vill ha det fint, så hon passar på att städa när Mullvaden ligger och sover. Det blir ofta stora problem. Men det slutar alltid bra!”

Så skrev Barbro Lindgren i ett förord när böckerna gavs ut igen i en samlingsvolym 2017 på Lilla Piratförlaget.

Anna Höglund, född 1958, har gjort många egna barnböcker efter att Sagan om pannkakan gavs ut 1982. Hon har också illustrerat böcker av bland andra Barbro Lindgren och Ulf Stark. Hon har tecknat serier och skrivit dramatik och poesi. För närvarande gör hon dockor till pjäsen Igelkotten och Mullvaden som har premiär på Dockteatern Tittut i september 2019.

Gunnar Lundkvist, född 1958, debuterade som poet 1974. Sedan 1979 har han gett ut ett tiotal serieböcker för vuxna, som mest handlat om Klas Katt och Olle Ångest. Han har på senare år även skrivit prosa. En ny seriebok, Klas Katt får ett uppdrag, utkommer i augusti 2019.

På Seriegalleriets utställning visas originalillustrationer från böckerna om Igelkotten och Mullvaden samt signerade tryck.

Vernissage lördag 11 maj kl 12-16

Utställningen pågår 11 maj – 12 juni

Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16

maj
31
fre
Vernissage/ Badhusdagbok av Kolbeinn Karlsson på StaDemonia! @ StaDemonia Tattoo Stockholm
maj 31 kl. 18:00 – 21:00
Vernissage/ Badhusdagbok av Kolbeinn Karlsson på StaDemonia! @ StaDemonia Tattoo Stockholm

QUEER KONST/ Välkomna på vernissage av Badhusdagbok av Kolbeinn Karlsson fredag 31/5 kl 18-21!! StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2, Fridhemsplan/Rådhuset.
Njut av konsten, picapica, av fint sällskap, prata med Kolbeinn!

Kolbeinn Karlssons verk Badhusdagbok har snart hängt i två år vid gröna linjen vid fridhemsplans tunnelbanestation. Teckningarna är utopiska bilder av manligt kodade kroppar i olika stadier av vila, ointresserade av betraktaren. Slutna i sig själva, men ändå tillsammans i en kollektiv fantasi om sensualism och gemenskap. Teckningarna är gjorda efter minnesbilder och dagboksanteckningar gjorda på badhus och träningsanläggningar.
Kolbeinn Karlsson är utbildad på serieskolan i malmö, och bor och arbetar Uppsala. Han är verksam i ateljéföreningen konstjord, och ritar en ny liten människa på ett papper varje dag. Utställningen är både nya teckningar, och original från badhusdagbok

jun
15
lör
Comics Heaven 34 år @ Comics Heaven
jun 15 heldag
Comics Heaven 34 år @ Comics Heaven

I år fyller Comics Heaven 34 år, och det kommer vi fira den 15 juni. Det kommer finnas erbjudanden, godis, och en prisutlottning! Håll koll på eventet för att inte missa någonting!