Kalender

Nov
23
tor
Författarsamtal: I slutet av regnbågen @ ETC Bokcafé
Nov 23@18:00 - 20:00
Författarsamtal: I slutet av regnbågen @ ETC Bokcafé

Torsdagen den 23/11 välkomnar vi på ETC Bokcafé serietecknaren och B-filmsregissörenBitte Andersson i ett samtal om sin bok ”I slutet av regnbågen”!
Med sin förläggare Sofia Olsson pratar hon om sin sprillans nya romantiska serieroman som utspelar sig på ett seniorboende för HBTQ-personer.

Mer om boken:
När 76-åriga Marjas lägenhet måste röksaneras flyttar hon motvilligt in på HBTQ-seniorboendet Plejaderna. Den påflugna grannen Millan hälsar välkommen med sherry och drar snart in Marja i sitt kompisgäng på boendet.
I slutet av regnbågen är lika mycket en romantisk komedi som en serieroman om sorg, kärlek, goda grannar och att våga återvända till livet efter en depression.

Samtalet startar 18.00

Varmt välkomna!

Nov
26
sön
Respekt för Lilla Fridolf? @ Serieteket
Nov 26@14:00 - 15:00
Respekt för Lilla Fridolf? @ Serieteket

RESPEKT FÖR LILLA FRIDOLF?
(och hans tecknare Torsten Bjarre)
scensamtal med Göran Everdahl och Johan Andreasson

Ett bortglömt mästerverk? Unken könsrollshumor från svunna tider? Eller båda? Göran Everdahl och Johan Andreasson berättar om en både älskad och avskydd serie, ett spännande tidsdokument – och inte minst om tecknaren Torsten Bjarres pionjärgärning!

Lilla Fridolf brukar väl allmänhet inte nämnas i samma andetag som de största seriekonstverken, men journalisten Göran Everdahl och serieskaparen Johan Andreasson fann så många intressanta kvalitéer särskilt i de tidiga julalbumen – inte minst de spänstiga teckningarna av Torsten Bjarre – att de bestämde sig för att ge ut en samlingsbok på eget förlag. Samtliga album från åren 1958–1970 samlas nu i en inbunden lyxutgåva som i allra högsta grad visar respekt för Lilla Fridolf!

Everdahl och Andreasson berättar om Lilla Fridolf som populärkulturellt fenomen och Torsten Bjarres konstnärliga gärning. Samtalsledare är Serietekets Ola Hellsten. Bokförsäljning på plats.

GÖRAN EVERDAHL är journalist, författare, filmkritiker, mediepersonlighet, På spåret-vinnare och inte minst seriekännare.
JOHAN ANDREASSON har bland annat titlarna serietecknare, barnbokstecknare, översättare, textare, och serieredaktör på sitt CV.
Tillsammans har de båda nyligen startat Olsson Förlag, med målsättningen att ge ut svåråtkomlig och konstnärligt värdefull populärkultur.

Fri entré
I samarbete med Olsson Förlag

Nov
27
mån
Högen fyller sju! @ Queens Head
Nov 27@18:00 - 23:00
Högen fyller sju! @ Queens Head

Anton Bjurvald, Freddie Kaplan och Anders Lundgren firar sju mäktiga år som podcastare med att spela in sitt 300:e avsnitt inför och med publik på sitt stamlokus Queen’s Head. Planerade aktiviteter informerar vi om under veckorna fram till festdags. Vi ser fram emot att träffa gamla och nya lyssnare under en kväll som garanterat kommer bli minnesvärd!