Kalender

Okt
22
mån
Bokmåndag med Mats Jonsson @ Kulturhuset Stadsteatern Vällingby
Okt 22@18:00 - 19:00

I Nya Norrland berättar serieskaparen Mats Jonsson om konflikten mellan den avfolkade landsbygden och den myllrande staden. Det är en samtidsskildring där han bland annat letar efter Telefonplans själ och undrar varför hans föräldrar blev så arga när han lämnade byn.

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningar, Hey Princess, Pojken i skogen, I detta satans rum och Mats kamp.

Okt
24
ons
Releasefest för Livets ord del två! @ Restaurant Pelikan
Okt 24@17:30 - 20:30

Kom och fira Thomas Arnroth och andra delen av hans självbiografiska serie om de tio år han var med i Livets ord. Köp en signerad bok (Thomas ritar en grym Ulf Ekman!), fråga allt du alltid undrat om Carolas vrål och Ulf Ekmans ledarstil. Drick en öl eller läsk!
Hjärligt välkomna!

Okt
28
sön
Unghunden delas ut till Cecilia Torudd @ Serieteket
Okt 28@15:00 - 15:45

Seriefrämjandets Unghundenplakett för främjandet av barn- och ungdomsserier i Sverige tilldelas i år Cecilia Torudd. Priset delas ut på Serieteket i Stockholm söndagen 28 oktober klockan 15.00. Efter själva prisutdelningen kommer Kristina Mejhammar att ha ett scensamtal med Torudd. Som avslutning berättar styrelseledamöterna i Seriefrämjandet Lisa Medin och Stef Gaines om framtiden för Seriefrämjandets Urhunden- och Unghundenplaketter.

Om Cecilia Torudd

Cecilia Torudd är född 1942 i Lund och utbildad vid Konstfack. Efter teckningslärarexamen arbetade hon som bildlärare. Tillsammans med barnen i en småländsk skola skapade hon sina första serier, om den 11-årige pojken Arne. På 1970-talet blev hon känd som illustratör i Kamratposten, där hon bland annat skapade maskoten Karl Putte och serien ”Familjeliv”. Ett större genombrott innebar ”Ensamma mamman” som började som ett gästspel i Dagens Nyheter 1985, och därefter var ett fast inslag i tidningen 1987-1988.

Cecilia Torudd har också gjort åtskilliga serier som publicerats i antologier och andra sammanhang. Förlaget Semics fem inbundna böcker ”Torudds samlade mästerverk” från 2008-2009) omfattar de flesta av Torudds serier samt kortare texter där hon själv berättar om sitt liv och arbete. Hon har också skrivit och illustrerat ett stort antal egna böcker, främst för barn och unga men även för vuxna, samt arbetat med scenisk produktion.