Kalender

Dec
22
fre
Signering – Ola Skogäng @ Art & Office Stockholm AB
Dec 22 kl. 13:00 – 17:00
Signering - Ola Skogäng @ Art & Office Stockholm AB

Ola Skogäng besöker butiken fredag före jul. Har du inte redan boken om Theo, antikhandlaren i Gamla stan så finns boken åter i lager hos oss. Passa på att få boken Mumiens blod signerad. Också en utmärkt julklapp! Välkomna!

feb
8
tor
Möt konstnären Ulf Lundkvist @ ETC Bokcafé Stockholm
feb 8 kl. 17:00 – 19:00
Möt konstnären Ulf Lundkvist @ ETC Bokcafé Stockholm

Ulf Lundkvist är en svensk konstnär, tecknare, målare och illustratör – mest känd för sin serie Assar. Han skildrar Sverige från ett annat perspektiv – från 1800-talets torpare fram till dagens motorvägar och stormarknader. Nu kan du träffa Ulf Lundkvist på ETC Bokcafé i Stockholm. Boksignering, bildvisning och samtal. Välkomna!

sep
9
sön
Signering med Nina Hemmingsson @ Pocket shop
sep 9 kl. 15:30 – 16:30

Välkommen på signering med Nina Hemmingsson!

Nina Hemmingsson är serietecknaren som är känd för sin svarta humor och skarpa samtidskritik. Nu är hon aktuell med sin nya bok ”Livet, ditt as” och ska glädjande nog komma på besök för lite snack och signering.

Under kvällen kan du ställa frågor till Nina, knapra på lättare tilltugg och köpa signerade exemplar av hennes rykande färska bok.

Eventet äger rum på Pocket Shop Götgatan 40 den 5 september mellan 17:30 och 18:30.

Ingen föranmälan krävs så det är bara att titta in. Varmt välkommen!

sep
14
fre
Kalle Anka-festival på Leksaks och Seriemuseet @ Bergrummet- Tidö Collection of Toys & Comics
sep 14 – sep 15 heldag

Kom den 15 september och bli avtecknad som en riktig Kalle Anka-karaktär! Denna lördag har vi bjudit in den omtalade Arild Midthun som är en av nordens mest kända Kalle Anka-tecknare..

Dagen till ära bjuds det på workshops, ankifieringar och en föreläsning. Alla dagens aktiviteter ingår i Entré-avgiften, förutom förmiddagens workshop som kostar 250 kr (ink. inträde, dock begränsat antal).

250 kr Serieworkshop + Entré (Endast 30 platser..)
140 kr Entré

Dagens aktiviteter 15 september
10:00 museet öppnar
10.30-11.30 serieworkshop max 30 personer (110 kr)
12-14 ankifieringar/signeringar (Ingår i Entrén)
14.30-15.15 presentation ”Att arbeta med Kalle Anka” (avslutas med Q&A) (Ingår i Entrén)
17:00 museet stänger

Förutom detta har vi fortfarande pop-up-butiken öppen med massor av kalle Anka-pockets till löjligt låga priser.. Förköp av biljetter hittar du på vår förköpslänk: https://www.nortic.se/dagny/show/60438

Dec
7
fre
Aniara signering på SF-Antikvariatet @ Stockholms Science Fiction Antikvariat
Dec 7 kl. 12:00 – 14:00

Jag signerar min serie Aniara på nyöppnade Stockholms Science Fiction Antikvariat. Antikvariat för science fiction, fantasy och skräck. Kom förbi och få en bok signerad eller bara på kaffe och en pratstund. Aniara kommer finnas till salu till ett förmånligt pris. Välkomna!

Pressröster om Aniara:
”Larssons tusen gråskalor passar alldeles utmärkt att härbärgera Martinsons berättelse om rymdskeppet – goldondern – Aniara… // …mötet mellan Harry Martinson och den nästan 60 år senare Knut Larsson är lyckat. Och ärendet är fortfarande lika akut.” – Jonas Thente, DN Kultur

”Melankolin har på slutsidorna blivit lika mycket larssonsk som martinsonsk, den enes bildpoesi har berikat den andres lyriska rymdepos. Vackert gjort!” – Jonas Ellerström, Blekinge Läns Tidning

”Det griper tag i läsaren från det att mimaroben mönstrar på och till dess att han släcker sin lykta i Mimas nedkylda salar. Det gjuter nytt liv i en klassiker på ett enastående njutbart sätt.”
– Martin Jernberg, Miljömagasinet

Dec
8
lör
Nina Hemmingsson, Jan Stenmark och Pelle Forshed signerar böcker @ Söderbokhandeln Hansson & Bruce
Dec 8 kl. 12:00 – 14:00

Varmt välkomna till Söderbokhandeln på lördag! Nu har du möjlighet att få det där lilla extra när du köper dina julklappar av Kartagos vassaste pennor – mellan klockan 12 och 14 sitter de nämligen i vår gröna soffa och signerar sina böcker (och kalendrar). Vi bjuder på pepparkakor och böcker till specialpris!

Hjärtligt välkomna önskar vi och förlaget Kartago!

Dec
15
lör
Julsignering med författare och serietecknare på Rönnells! @ Rönnells Antikvariat
Dec 15 kl. 12:00 – 14:00

Julsignering med författare och serietecknare från Kartago och Orosdi-Back!

Carl Johan De Geer
Gunnar Lundkvist
Joakim Pirinen
Nina Hemmingsson
Pelle Forshed
Lars Arrhenius

Kanske glögg och pepparkakor.

Varmt välkomna!

feb
13
ons
Signering med Cecil Castellucci @ pin Comics Heaven
feb 13 kl. 17:00 – 18:30

Cecil Castellucci har skrivit böcker som ”Boy Proof”, ”Don’t Cosplay with My Heart”, ”First Day on Earth”, ”Star Wars: Moving Target” och serierna ”The Plain Janes”, ”Shade the Changing Girl/Woman”, ”Soupy Leaves Home” bland mycket annat. I dagarna har första numret av hennes senaste serie ”The Female Furies” släppts där Castellucci tar sig an figurer skapade av ingen mindre än Jack ”The King” Kirby.

Välkomna förbi Comics Heaven för att byta några ord med författaren, köpa signerade serier och äta kakor från vår sponsor Kanadas Ambassad.

Nov
12
tis
Don Rosa på Folkoperan @ Folkoperan
Nov 12 kl. 17:00 – 21:00
Don Rosa på Folkoperan @ Folkoperan

Den amerikanska serieskaparen Don Rosa – allmänt ansedd som en av de främsta anktecknarna genom tiderna – gästar Sverige i höst. Serieteket presenterar i samarbete med Egmont ett scenframträdande med efterföljande signering på Folkoperan i Stockholm.

SAMTAL OCH SIGNERING
NÄR? Tisdag 12 november 2019 kl. 17:00
VAR? Folkoperan, Hornsgatan 72
INTRÄDE: 50 kr/per person. *Endast förköp.*

I boken ”Farbror Joakims liv” berättade Don Rosa om hur Joakim von Anka tjänade sin förmögenhet, från barndomens skoputsande i Skottland till att bli den rikaste ankan i världen. I den pinfärska samlingen ”När Yukons hjärtan glimmar och andra äventyr” samlas serierna som populärt brukar kallas b- och c-kapitlen av Farbror Joakims liv. Här återges fler hemligheter från Joakims legendariska eskapader – inklusive ett gripande äventyr i Yukon tillsammans med Glittriga Gullan.

Seriekännaren Göran Semb intervjuar Don Rosa på scen. *Samtalet förs på engelska.* Därefter blir det signering – se tidschema och noteringar nedan.

Mer information här: https://kulturhusetstadsteatern.se/Bibliotek/Kulturbiblioteket/Evenemang/2019/Farbror-Joakim-pa-Folkoperan–mot-Don-Rosa/

TIDSSCHEMA
16:00–17:00: Publikinsläpp. I Folkoperans foajé kan du handla böcker från Egmont och merchandise från Don Rosas agentur. ***OBS! De hundra första besökarna (med förköpt biljett) får en stämpel vid insläppet. Alla med stämpel har förtur till signeringen efter samtalet och garanteras en signatur.***

17:00–17:30: Don Rosa samtalar med Göran Semb på scenen.

17.40–21.00: Signering + bokförsäljning i Folkoperans foajé.

NOTERINGAR
Eftersom vi av erfarenhet vet att trycket vid signeringsbordet kan bli högt gäller följande:
• De 100 besökare som fått stämpel i entrén har förtur i signeringskön.
• Var och en med stämpel får en signatur på *en* (1) bok eller pryl. Det går att köpa böcker på plats, men det är även tillåtet att ta med sig egen bok eller annat för signering.
• Don Rosa kommer dessvärre inte att hinna skriva personliga hälsningar eller rita teckningar.
• Har du fått en stämpel garanteras du signering om inget oförutsett händer (force majeure).
• Har du ingen stämpel garanteras du inte signering. Du får gärna vänta, köa och chansa på att du hinner få en ändå, men när tiden är slut så måste detta respekteras.
• Var snäll och respektera reglerna. Vi har dem för att göra så många som möjligt så glada som möjligt.

Varmt välkommen!

Nov
13
ons
Don Rosa signerar @ Science Fiction Bokhandeln
Nov 13 kl. 14:00 – 19:00
Don Rosa signerar @ Science Fiction Bokhandeln

Vi är glada att välkomna Don Rosa, serieskaparen bakom Farbror Joakims liv och många andra älskade Ankserier, till Science Fiction Bokhandeln i Stockholm!

Don Rosa inleder sitt besök hos oss med ett kortare samtal inför publik, och kommer sedan vara på plats för att signera under dagen. Det kostar ingenting att få något signerat, men en gräns på max en sak att signera per person.

Varmt välkomna!

Tillgänglighet:
Vår butik är belägen i en äldre byggnad och det finns ett trappsteg in från gatan. Det finns rullstolsramp vid huvudingången, personal hjälper gärna till att lägga ut. Be någon säga till i kassan eller ring 08 – 21 50 52 för assistans.
Det är två trappor till den våning där Don Rosa kommer signera. Vi har trappgående hissar som tar rullstol upp till en totalvikt av 255 kg. P.g.a. vikt- och utrymmesbegränsningar kan eldrivna rullstolar inte åka med den.
För vidare frågor, kontakta oss gärna på telefon eller e-post fragor@sfbok.se

Foto: Jano Rohleder