Kalender

feb
8
lör
Ellen Ekman (Lilla Berlin) och Kim W Andersson (Alena, Love Hurts, Berättelser från Engelsfors) signerar @ SF-bokhandeln
feb 8 kl. 15:00 – 16:30

sfsigneringTräffa Ellen Ekman som ligger bakom Metros nya succéserie Lilla Berlin och Kim W Andersson vars andra samling med Love Hurts är nya. Hans andra serieralbum Alena, Love Hurts och berättelser från Engelsfors kommer att finnas tillgängliga för försäljning och signering.

sep
13
lör
Signering @ SFbok Lilla Berlin 2 och Necropop @ Science Fiction bokhandeln
sep 13 kl. 16:00 – 17:00

lillaberlin2
Ellen Ekman och Carolina Ståhlberg besöker stockholmsbutiken för att signera sina pinfärska seriealbum!

Signeringens facebooksida

jul
16
tor
Lina Neidestam och Ellen Ekman i Stockholm @ Science Fiction-Bokhandeln
jul 16 kl. 14:00

Torsdag 16 juli kommer skaparna av serierna Zelda och Lilla Berlin till Science Fiction-Bokhandeln i Stockholm för signering.

okt
25
sön
Hur mycket patriarkat klarar Sverige? @ Akademibokhandeln Skrapan
okt 25 kl. 14:00 – 16:00

Fika och feminism med serieskaparna Ellen Ekman, Elin Lucassi och Nina Hemmingsson!

Söndagen den 25 oktober kl. 14-16 besöker serieskaparna Ellen Ekman, Elin Lucassi och Nina Hemmingsson Akademibokhandeln Skrapan. De berättar om sina nyaste böcker, tecknar på plats och signerar såklart. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Ellen Ekmans humorserie Lilla Berlin publiceras sedan 2013 dagligen i tidningen Metro och hennes anhängarskara växer för varje dag. Nu kommer Lilla Berlin – Cute Overload, den fjärde volymen med träffsäkra porträtt av unga storstadsmänniskor på 2010-talet. Elin Lucassi är serietecknare, illustratör och skribent. Hon har även jobbat som lärare, gymnasiebibliotekarie och myndighetshandläggare.  Hon är aktuell med Jag är den som är den:en samling bilder, skämtteckningar och tecknade serier som vänder på begreppen och skildrar våra relationer och samhället vi lever i från en ny och oväntad vinkel. Vad händer när man placerar en man i en situation man vanligtvis ser kvinnor i? Hur känns det att peppa vuxna karlar med livsvisdomar som ”hata inte din kropp, ge dig själv en kram i stället”? Nina Hemmingsson har studerat vid Kunstakademin i Trondheim och debuterade med boken Hjälp! 2004 tillsammans med Sara Olausson. Nina Hemmingsson har sedan dess gett ut fyra böcker och fick 2007 Serieakademins Adamssonstatyett.