Kalender

Dec
15
sön
Kartagoafton @ Aspuddens Bokhandel
Dec 15 kl. 14:00

Aspuddensbokhandel
Aspuddens Bokhandel bjuder på litterära evenemang under hela december. 15 december blir det inte bara signering med Johan Egerkrans 12.00, utan därefter blir det Galagoafton med gräddan av förlagets serieskapare på plats: Nina Hemmingsson, Jan Stenmark, Julia Thorell, Sara Olausson och Susanne Fredelius!

Dec
20
lör
Julsignering med förlaget Orosdi-Back! @ Rönells antikvariat
Dec 20 kl. 12:00 – 14:00

Ett säkert jultecken: förlaget Orosdi-Back bjuder in till supersignering med förlagets konstnärer, serietecknare och författare!

Medverkande bl.a. Nina Hemmingsson, Carl Johan De Geer, Marianne Lindberg De Geer, Lars O Ericsson, Joakim Pirinen, Charlie Christensen, Ragnar Persson, Eric Ericson, Thomas Olsson, Gunnar Lundkvist, Charles M. Truck, Sara Paborn, m.fl.

Varmt välkomna!

okt
25
sön
Hur mycket patriarkat klarar Sverige? @ Akademibokhandeln Skrapan
okt 25 kl. 14:00 – 16:00

Fika och feminism med serieskaparna Ellen Ekman, Elin Lucassi och Nina Hemmingsson!

Söndagen den 25 oktober kl. 14-16 besöker serieskaparna Ellen Ekman, Elin Lucassi och Nina Hemmingsson Akademibokhandeln Skrapan. De berättar om sina nyaste böcker, tecknar på plats och signerar såklart. Vi bjuder på fika. Välkomna!

Ellen Ekmans humorserie Lilla Berlin publiceras sedan 2013 dagligen i tidningen Metro och hennes anhängarskara växer för varje dag. Nu kommer Lilla Berlin – Cute Overload, den fjärde volymen med träffsäkra porträtt av unga storstadsmänniskor på 2010-talet. Elin Lucassi är serietecknare, illustratör och skribent. Hon har även jobbat som lärare, gymnasiebibliotekarie och myndighetshandläggare.  Hon är aktuell med Jag är den som är den:en samling bilder, skämtteckningar och tecknade serier som vänder på begreppen och skildrar våra relationer och samhället vi lever i från en ny och oväntad vinkel. Vad händer när man placerar en man i en situation man vanligtvis ser kvinnor i? Hur känns det att peppa vuxna karlar med livsvisdomar som ”hata inte din kropp, ge dig själv en kram i stället”? Nina Hemmingsson har studerat vid Kunstakademin i Trondheim och debuterade med boken Hjälp! 2004 tillsammans med Sara Olausson. Nina Hemmingsson har sedan dess gett ut fyra böcker och fick 2007 Serieakademins Adamssonstatyett.

Nov
19
lör
Finissage – Boksignering! @ Seriegalleriet
Nov 19 kl. 12:00 – 15:00
Finissage - Boksignering! @ Seriegalleriet

Välkomna på finissage och boksignering!
Kom och titta på mina original (teckningar och serier) och konsttryck på Seriegalleriet! Sista helgen. Böcker, almanackor och min fina mugg finns till försäljning (perfekta julklappar med andra ord). Jag är på plats och signerar för den som vill. Eller kom förbi och prata lite bara.
Vi bjuder på ett glas vin.

Dec
3
lör
Serietecknare signerar på Rönnells! @ Rönells antikvariat
Dec 3 kl. 11:00 – 14:00
Serietecknare signerar på Rönnells! @ Rönells antikvariat

Serietecknare från Kartago Förlag samtalar och signerar på Rönnells Antikvariat lördagen 3 december kl 12-15.

Nina Hemmingsson
Max Andersson
Joakim Pirinen
Sara Olausson
Gunnar Lundkvist

Varmt välkomna!

I samarbetet med Kartago Förlag, Rönnells Vänner, Studiefrämjandet, Stockholms stad, Kulturrådet och Humlegården Fastigheter

sep
9
sön
Signering med Nina Hemmingsson @ Pocket shop
sep 9 kl. 15:30 – 16:30

Välkommen på signering med Nina Hemmingsson!

Nina Hemmingsson är serietecknaren som är känd för sin svarta humor och skarpa samtidskritik. Nu är hon aktuell med sin nya bok ”Livet, ditt as” och ska glädjande nog komma på besök för lite snack och signering.

Under kvällen kan du ställa frågor till Nina, knapra på lättare tilltugg och köpa signerade exemplar av hennes rykande färska bok.

Eventet äger rum på Pocket Shop Götgatan 40 den 5 september mellan 17:30 och 18:30.

Ingen föranmälan krävs så det är bara att titta in. Varmt välkommen!

Dec
8
lör
Nina Hemmingsson, Jan Stenmark och Pelle Forshed signerar böcker @ Söderbokhandeln Hansson & Bruce
Dec 8 kl. 12:00 – 14:00

Varmt välkomna till Söderbokhandeln på lördag! Nu har du möjlighet att få det där lilla extra när du köper dina julklappar av Kartagos vassaste pennor – mellan klockan 12 och 14 sitter de nämligen i vår gröna soffa och signerar sina böcker (och kalendrar). Vi bjuder på pepparkakor och böcker till specialpris!

Hjärtligt välkomna önskar vi och förlaget Kartago!

Dec
15
lör
Julsignering med författare och serietecknare på Rönnells! @ Rönnells Antikvariat
Dec 15 kl. 12:00 – 14:00

Julsignering med författare och serietecknare från Kartago och Orosdi-Back!

Carl Johan De Geer
Gunnar Lundkvist
Joakim Pirinen
Nina Hemmingsson
Pelle Forshed
Lars Arrhenius

Kanske glögg och pepparkakor.

Varmt välkomna!