Kalender

maj
31
fre
Vernissage/ Badhusdagbok av Kolbeinn Karlsson på StaDemonia! @ StaDemonia Tattoo Stockholm
maj 31 kl. 18:00 – 21:00
Vernissage/ Badhusdagbok av Kolbeinn Karlsson på StaDemonia! @ StaDemonia Tattoo Stockholm

QUEER KONST/ Välkomna på vernissage av Badhusdagbok av Kolbeinn Karlsson fredag 31/5 kl 18-21!! StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2, Fridhemsplan/Rådhuset.
Njut av konsten, picapica, av fint sällskap, prata med Kolbeinn!

Kolbeinn Karlssons verk Badhusdagbok har snart hängt i två år vid gröna linjen vid fridhemsplans tunnelbanestation. Teckningarna är utopiska bilder av manligt kodade kroppar i olika stadier av vila, ointresserade av betraktaren. Slutna i sig själva, men ändå tillsammans i en kollektiv fantasi om sensualism och gemenskap. Teckningarna är gjorda efter minnesbilder och dagboksanteckningar gjorda på badhus och träningsanläggningar.
Kolbeinn Karlsson är utbildad på serieskolan i malmö, och bor och arbetar Uppsala. Han är verksam i ateljéföreningen konstjord, och ritar en ny liten människa på ett papper varje dag. Utställningen är både nya teckningar, och original från badhusdagbok

jun
4
tis
Galagos affischbazaar @ Galago
jun 4 kl. 17:00 – 20:00
Galagos affischbazaar @ Galago

Kom och fynda affischer, gamla och nya tidningar och annat ditt och datt när Galago vårstädar! Bra priser och gemytlig stämning utlovas.
Välkomna till Fiskargatan 8, T-bana Slussen.

jun
6
tor
Konstnären Magic Frigren ställer ut @ Köpmanbrinken 6
jun 6 – jun 7 heldag
Konstnären Magic Frigren ställer ut @ Köpmanbrinken 6

Välkomna på POP UP Vernissage när konstnären & serietecknaren Magic Frigren ställer ut sin ”mixed media art”.

På fredagen den 7:e Juni bjuder vi in alla vänner till ett AW-Vernissage-Mingel.
Vi bjuder på dryck, grym shopping, bra musik & trevligt mingel!

Varmt Välkomna!

jun
11
tis
Mats Jonssons Nej! – release & vernissage @ Larrys Corner
jun 11 kl. 19:00 – 22:30
Mats Jonssons Nej! – release & vernissage @ Larrys Corner

Releasefest för Mats Jonssons serietidning Nej!#2 och vernissage för en utställning med nya originalteckningar. Fri entré, öppen bar och mingel med seriemuppar!
Nej!#2 innehåller bland annat en nytecknad, exklusiv 23-sidig serie och finns att köpa för bara 60 spänn (givetvis signerad om du vill det)!
Utställningen utgörs av originalteckningarna till 2020 års Mats Jonsson-kalender, som denna afton premiärvisas. Alla original är till salu, och här ges första chansen att äga lika mäktiga som taffliga tuschteckningar föreställande allt från Nordchoklads gamla fabrik i Kalmar till Data Prince-kvarteret på Södermalm.
Möjligen blir det ett litet författarsamtal också. Och musik!

jun
15
lör
Comics Heaven 34 år @ Comics Heaven
jun 15 heldag
Comics Heaven 34 år @ Comics Heaven

I år fyller Comics Heaven 34 år, och det kommer vi fira den 15 juni. Det kommer finnas erbjudanden, godis, och en prisutlottning! Håll koll på eventet för att inte missa någonting!

Sommarutställning Ulf Lundkvist @ Seriegalleriet
jun 15 – aug 14 heldag
Sommarutställning Ulf Lundkvist @ Seriegalleriet

SOMMARUTSTÄLLNING

Ulf Lundkvist

Ulf Lundkvist, född 1952 i Norrköping, är utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han är mest känd för serien Assar som utspelar sig i Nollberga.

På Seriegalleriets artonde sommarutställning av Ulf Lundkvist visas nya målningar i olja. Karaktären Razor uppmärksammar 50-årsminnet av den första månlandningen. Han spelar även schack med döden och grillar korv med korven Assar som åskådare.

Vernissage lördag 15 juni kl 12-16

Utställningen pågår 15 juni – 14 augusti

Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16

aug
5
mån
Hemåt?! – skaraborgska serieskapare @ Stadsbiblioteket Stockholm
aug 5 kl. 18:00 – 19:00
Hemåt?! - skaraborgska serieskapare @ Stadsbiblioteket Stockholm

Finns det ens några skaraborgska serieskapare? Jomenvisst, mångs och med stor spännvidd! Serieskaparna har, eller har haft, Skaraborg som hem. Här visar de upp sina verk under temat ”Människors hemvist”. Ta del av bilderna och fundera gärna över vad ”hem” betyder för dig. Välkommen på vernissage! Utställningen hänger till 29 augusti.

aug
17
lör
Utställning Petter Thoen @ Seriegalleriet
aug 17 – sep 18 heldag
Utställning Petter Thoen @ Seriegalleriet

SUPERHEROES & VILLAINS

Utställning av Petter Thoen

Konstnären Petter Thoen är född 1943 i Oslo men numera bosatt i Stockholm. Under 1960-talet tecknade han omslag till skandinaviska utgåvor av tidningar som Stålmannen och Läderlappen. Han arbetade även som ateljétecknare med titlar som Spider-Man, Daredevil, Iron Man och Thor. Dessutom skapade han serien Lajban för Williams förlag och startade tidningen Serie-Pressen.

På senare tid har Petter Thoen närmat sig popkonsten och målar tavlor med serieinfluerade motiv – gärna superhjältar. På Seriegalleriets utställning visas målningar på temat Superheroes & Villains.

Öppningserbjudande: Nya Litografin “Supergirl” (64×46 cm) av Petter Thoen säljs endast under vernissagen. Pris 1 500 kr.

Vernissage lördag 17 augusti kl 12-16

Utställningen pågår 17 augusti – 18 september

Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16

aug
18
sön
Seriegatan på Bokbordet Stockholm @ Drottninggatan
aug 18 kl. 11:00 – 18:00
Seriegatan på Bokbordet Stockholm @ Drottninggatan

Den 18 augusti är det åter dags för den årliga Seriegatan där Serieteket med vänner säljer serier till fyndpriser!

Det traditionella Bokbordet Stockholm äger i år rum på Norra Latins skolgård/Centralbadet och Drottninggatan. Sektionen som kallas för ”Seriegatan” finns kvar på Drottninggatan i närheten av Sergels torg, men flyttar i år närmare korsningen Drottninggatan/Klarabergsgatan (nära Åhlénshuset).

Serieteket säljer en mängd utgallrade serieböcker och konstböcker, mest begagnat men även en hel del nytt. Våra redan från början låga fyndpriser går stadigt ner under dagen. OBS! Liksom förra året har vi i år extra mycket godsaker av alla de slag p.g.a. den tillfälliga utflytten från Kulturhuset. Svenska serier, manga, superhjältar, realism, klassiker och mycket annat! [Vi har Swish!]

Som vanligt medverkar flera serierelaterade butiker, förlag och föreningar med sin försäljning. En lista på alla medverkande kommer inom kort.

Arrangör: Serieteket med stöd av Bokbordet Stockholm (i sin tur arrangerat av Stockholm konst i samarbete med AB Folkets Hus i Stockholm och Clarion Hotel Sign).

Stockholm i serier – stadsvandring på Bokbordet 2019
aug 18 kl. 15:00 – 16:00
Stockholm i serier – stadsvandring på Bokbordet 2019

I samband med Seriegatan på Bokbordet Stockholm 18 augusti tar serieexperten och Stockholmskännaren Ola Hammarlund er med på en promenad och berättar om hur centrala delar av Stockholm och dess historia skildrats i serier.
Vandringen tar c:a en timme. Samling klockan 15.00, söndagen 18 augusti, vid Seriegatan, intill hörnet Drottninggatan/Klarabergsgatan. Biljetter kostar 50 kr. och köps direkt av guiden.
Arrangör: Seriefrämjandet Stockholm