Kalender

Nov
30
ons
Seriedebutbar @ Stadsbiblioteket Stockholm
Nov 30 kl. 17:00 – 19:30
Seriedebutbar @ Stadsbiblioteket Stockholm

Den 30 november är det återigen dags för seriedebutbar på Stadsbiblioteket i Stockholm. I år gästas debutbaren av sex serieberättare från fyra förlag:

Bim Eriksson (Det kändes lugnt när mina känslor dog, Kartago)
Ester Eriksson (Det finns ingenstans att fly, Kartago)
Nicolas Križan (Mallan är med, Epix)
Erik Alfred Svetoft (Hakken, Sanatorium)
Hanna Lundin Tistelö (Spökresan, Epix) och
Louise Winblad (Hej hej vardag, Kolik)

Kvällen kommer fyllas med samtal med serietecknarna, mingel, signeringar och försäljning av deras böcker.

Just i år modereras debutbaren också av Leo Lundberg, bibliotekarie på Stadsbiblioteket. Några av er känner kanske honom som musiker i Leo med lådan. Andra har träffat honom på Kulturhuset, där han bl a arrangerat litteraturquiz.

Välkomna!

I samarbete med Epix, Kartago, Kolik och Sanatorium förlag

jul
6
tor
Release för Ester Erikssons bok, ”Jag, Esters Rester” @ Häktet
jul 6 kl. 17:00 – 19:00
Release för Ester Erikssons bok, "Jag, Esters Rester" @ Häktet

Äntligen är den här, fet och fantastisk, Ester Erikssons ”Jag, Esters Rester”. Det blir mingel, öl och boksignering av författeren.
Välkomna!

okt
26
tor
Seriekväll med bokförlaget Kartago @ Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan
okt 26 kl. 17:30 – 19:30
Seriekväll med bokförlaget Kartago @ Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Kom och lyssna till flera kända serietecknare som berättar om sina karaktärer och sitt skapande. Programmet börjar kl 19.45 med insläpp kl 19.30. Föranmälan via www.akademibokhandeln.se

Sara Bergmark Elfgren är författare och en av skaparna till Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld och Nyckeln) som har gjort stor succé. Hon ligger även bakom poddserien De dödas röster. Nu är hon aktuell med två nya böcker, serieromanen Vei – bok 1 och ungdomsboken Norra Latin. Sara Bergmark Elfgren / Sara B. Elfgren

Karl Johnsson är en illustratör och serietecknare från Stockholm. Johnssons hjärta klappar för fantasy och mytologi vilket märks i hans verk. Karl Johnsson debuterade med fantasyserien Mara från Ulthar(Kolik Förlag, 2010). Han har tillsammans med författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, och tecknarna Lina Neidestam och Kim W. Andersson, skapat serielbumet Berättelser från Engelsfors (Rabén & Sjögren, 2013). Nu är Karl och Sara aktuella med serieromanen Vei – bok 1 – första delen av en episk vikingaberättelse som de skapat tillsammans.

Ester Eriksson är serietecknare och konstnär uppväxt i Enhörna och Järna. Har gått på Serieskolan i Malmö och är medlem i seriekollektivet Ritualen. Det finns ingenstans att fly är hennes debut som delvis är självbiografisk och utspelar sig på en sluten avdelning.

Harry Anderson är konstnär och serietecknare som studerat på konstskolan Gerlesborg i Stockholm, och efter det Kungliga Konstakademin i Köpenhamn. Livet är inte alltid Hawaii är hans självbiografiska debutroman och handlar om alkoholmissbruk och vänskap.

Jan Stenmark är bildkonstnär som arbetar med collage. Han har skapat en helt egen genre inom litteraturen med ”en stenmarkare”, vilket betyder ett collage från en tidskrift från sextiotalet kombinerat med en humoristisk och djupsinnig text.