Kalender

maj
2
tis
Releasefest för ”Livet är inte alltid Hawaii” av Harry Anderson @ Riche Lilla Baren
maj 2 kl. 15:00 – 17:00
Releasefest för "Livet är inte alltid Hawaii" av Harry Anderson @ Riche Lilla Baren

Välkommen på release för Harry Andersons debutbok ”Livet är inte alltid Hawaii”.

Det är en naken skildring av en människas flykt från sin själsliga smärta, hela vägen berättad med en oförställd humor som är svår att värja sig emot.

Passa på att köpa boken och få den signerad av tecknaren som är på plats hela kvällen.

Harry är en vilsen 22-åring som bor på Söder i Stockholm. Han tar diverse ströjobb på dagarna för att ha råd med krogen på nätterna. Han är övertygad om att hans liv kommer att få en mening om han bara blir antagen till konstskolan, eller träffar sitt livs kärlek. Under tiden övergår festandet till ett destruktivt drickande och Harry får allt svårare att vifta bort vännernas oro.

Riche, Lilla baren
Tisdag 2 maj kl 17-19

Välkomna!

maj
20
lör
Festen lördag 20 maj @ Folkoperan
maj 20 kl. 16:00 – 19:30
Festen lördag 20 maj @ Folkoperan

Välkommen till Kartago och Galagos fest under Stockholms Internationella Seriefestival 20 maj.

Release för nya böcker
Signeringar
Intervjuer
Musik
Mer info kommer

Releasefest och mingel för:
Derf Backderf
Lisa Ewald
Johan Wanloo
Harry Anderson
Kalle Mattsson
Joanna Hellgren

Folkoperans foajé
Hornsgatan 72 i Stockholm
20 maj kl 18

Fri entré.
Välkomna!

okt
26
tor
Seriekväll med bokförlaget Kartago @ Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan
okt 26 kl. 17:30 – 19:30
Seriekväll med bokförlaget Kartago @ Akademibokhandeln Mäster Samuelsgatan

Kom och lyssna till flera kända serietecknare som berättar om sina karaktärer och sitt skapande. Programmet börjar kl 19.45 med insläpp kl 19.30. Föranmälan via www.akademibokhandeln.se

Sara Bergmark Elfgren är författare och en av skaparna till Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld och Nyckeln) som har gjort stor succé. Hon ligger även bakom poddserien De dödas röster. Nu är hon aktuell med två nya böcker, serieromanen Vei – bok 1 och ungdomsboken Norra Latin. Sara Bergmark Elfgren / Sara B. Elfgren

Karl Johnsson är en illustratör och serietecknare från Stockholm. Johnssons hjärta klappar för fantasy och mytologi vilket märks i hans verk. Karl Johnsson debuterade med fantasyserien Mara från Ulthar(Kolik Förlag, 2010). Han har tillsammans med författarna Sara Bergmark Elfgren och Mats Strandberg, och tecknarna Lina Neidestam och Kim W. Andersson, skapat serielbumet Berättelser från Engelsfors (Rabén & Sjögren, 2013). Nu är Karl och Sara aktuella med serieromanen Vei – bok 1 – första delen av en episk vikingaberättelse som de skapat tillsammans.

Ester Eriksson är serietecknare och konstnär uppväxt i Enhörna och Järna. Har gått på Serieskolan i Malmö och är medlem i seriekollektivet Ritualen. Det finns ingenstans att fly är hennes debut som delvis är självbiografisk och utspelar sig på en sluten avdelning.

Harry Anderson är konstnär och serietecknare som studerat på konstskolan Gerlesborg i Stockholm, och efter det Kungliga Konstakademin i Köpenhamn. Livet är inte alltid Hawaii är hans självbiografiska debutroman och handlar om alkoholmissbruk och vänskap.

Jan Stenmark är bildkonstnär som arbetar med collage. Han har skapat en helt egen genre inom litteraturen med ”en stenmarkare”, vilket betyder ett collage från en tidskrift från sextiotalet kombinerat med en humoristisk och djupsinnig text.