Kalender

sep
14
fre
Kalle Anka-festival på Leksaks och Seriemuseet @ Bergrummet- Tidö Collection of Toys & Comics
sep 14 – sep 15 heldag

Kom den 15 september och bli avtecknad som en riktig Kalle Anka-karaktär! Denna lördag har vi bjudit in den omtalade Arild Midthun som är en av nordens mest kända Kalle Anka-tecknare..

Dagen till ära bjuds det på workshops, ankifieringar och en föreläsning. Alla dagens aktiviteter ingår i Entré-avgiften, förutom förmiddagens workshop som kostar 250 kr (ink. inträde, dock begränsat antal).

250 kr Serieworkshop + Entré (Endast 30 platser..)
140 kr Entré

Dagens aktiviteter 15 september
10:00 museet öppnar
10.30-11.30 serieworkshop max 30 personer (110 kr)
12-14 ankifieringar/signeringar (Ingår i Entrén)
14.30-15.15 presentation ”Att arbeta med Kalle Anka” (avslutas med Q&A) (Ingår i Entrén)
17:00 museet stänger

Förutom detta har vi fortfarande pop-up-butiken öppen med massor av kalle Anka-pockets till löjligt låga priser.. Förköp av biljetter hittar du på vår förköpslänk: https://www.nortic.se/dagny/show/60438

Utställning Sara Granér @ Seriegalleriet
sep 14 – okt 17 heldag

SARA GRANÉR

Utställning

1Sara Granér, född 1980 i Lund, är bosatt i Malmö där hon gick serietecknarutbildningen på Kvarnby Folkhögskola. Hon är också medlem i serietecknarkollektivet Dotterbolaget i samma stad. Hon slog igenom 2008 med albumet Det är bara lite AIDS. Hennes färgglada enrutingar med fabeldjur har sedan dess publicerats i ett flertal tidningar. Hon har även gett ut fem böcker på serieförlaget Galago.

På Seriegalleriets utställning visas serieoriginal och illustrationer.

Vernissage lördag 15 september kl 12-16

Utställningen pågår 15 sep – 17 okt

Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16

 

Seriegalleriet, S:t Paulsgatan 14, 118 46 Stockholm

Tel: 08-702 24 25, www.seriegalleriet.se

sep
15
lör
Utställning Sara Granér vernissage @ Seriegalleriet
sep 15 kl. 10:00 – 14:00

SARA GRANÉR

Utställning

1Sara Granér, född 1980 i Lund, är bosatt i Malmö där hon gick serietecknarutbildningen på Kvarnby Folkhögskola. Hon är också medlem i serietecknarkollektivet Dotterbolaget i samma stad. Hon slog igenom 2008 med albumet Det är bara lite AIDS. Hennes färgglada enrutingar med fabeldjur har sedan dess publicerats i ett flertal tidningar. Hon har även gett ut fem böcker på serieförlaget Galago.

På Seriegalleriets utställning visas serieoriginal och illustrationer.

Vernissage lördag 15 september kl 12-16

Utställningen pågår 15 sep – 17 okt

Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16

Seriegalleriet, S:t Paulsgatan 14, 118 46 Stockholm

Tel: 08-702 24 25, www.seriegalleriet.se

sep
20
tor
Releasefest för Drömmen om Europa @ Restaurang Smaksak
sep 20 kl. 15:00 – 18:00

Äntligen är det dags att släppa och attacksälja min nya bok ”Drömmen om Europa”. Kom och få ett signerat ex, häll i dig öl, mingla och se hur Daniel Berg ser ut i verkligheten! Slink förbi på väg från jobbet eller stanna hela kvällen och sjukskriv dig på fredag. Smaksak är ett pangställe: ölen är billig, maten är god och billig, det finns uteservering och två våningar därinne, samt en stor dekorativ bokhylla med riktiga böcker. Det kommer finnas en bonuskarta till boken som kommer ges till alla som köper den på plats, och till de som kommer tidigt kan det finnas gratis ölbiljetter också. Kom som du är och gå, kanske, som en lite bättre version av dig själv. PUSS OCH KRAM VI SES!

sep
25
tis
Öppen föreläsning/Open lecture: Isabelle Arsenault @ Svarta Havet, Konstfack
sep 25 kl. 14:30 – 15:30
ÖPPEN FÖRELÄSNING MED ISABELLE ARSENAULT

Illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault kommer till Konstfack för att berätta om sitt arbete. Arsenault (född 1978) är baserad i Montréal, Kanada. I Sverige är hon framför allt känd för den flerfaldigt prisbelönta serieromanen ”Jane, räven och jag” (2012, på svenska 2016), med manus av Fanny Britt.

Under hösten 2018 kommer ytterligare två av Arsenaults böcker ut på svenska; barnbilderboken ”Colettes fågel” från Opal Förlag och ”Louis och demonerna” (med manus av Fanny Britt) från Sanatorium förlag – den sistnämnda en seriebok i samma anda som ”Jane, räven och jag”.

Läs mer om Isabelle Arsenault här:
http://www.isabellearsenault.com/
Och här:
http://blog.picturebookmakers.com/post/122843304761/isabelle-arsenault

Tid: tisdag 25/9 kl 16.30–17.30
Plats: Svarta havet, Konstfack
Språk: engelska
Fri entré

Arr: Konstfack GFI + VK i samarbete med Sanatorium Förlag och Opal Förlag.

sep
26
ons
Serieteket presenterar: Isabelle Arsenault @ Serieteket
sep 26 kl. 15:00 – 16:00

Den kanadensiska illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault (”Jane, räven och jag”) är aktuell med två nya böcker på svenska. Onsdagen den 26 september framträder hon på Kulturbiblioteket i ett samtal med Per Israelson.

NÄR? Onsdagen den 26 september kl. 17.00–ca 18.00
VAR? Kulturbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2
Fri entré!

Isabelle Arsenault (född 1978) är illustratör och grafisk formgivare baserad i Montréal. I Sverige är hon framför allt känd för den mångfaldigt prisbelönta serieromanen Jane, räven och jag (2012, på svenska 2016), en hjärtkramande historia om utanförskap och gemenskap, med manus av Fanny Britt. I hemlandet har flera av Arsenaults bilderböcker och illustrerade böcker rönt stor uppmärksamhet, prisnominerats och belönats. Arsenaults eleganta teckningsstil har en osviklig förmåga att förmedla starka känslor – till såväl den yngre som den vuxna publiken.

Nu kommer ytterligare två av hennes böcker ut på svenska; barnbilderboken ”Colettes fågel” från Bokförlaget Opal och serien ”Louis och demonerna” (text av Fanny Britt) från Sanatorium.

Den 26 september klockan 17.00 medverkar Isabelle Arsenault i ett publikt samtal tillsammans med Per Israelson, litteraturvetare och kritiker känd från Svenska Dagbladet. Samtalet sker i Serietekets regi och äger rum i Kulturbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2. Samtalet hålls på engelska.

Efter samtalet arrangeras en releasefest på Söderbokhandeln klockan 19.00. (En kort stund av bokförsäljning och signering sker även i Kulturbiblioteket direkt efter framträdandet.)

[I samarbete med Sanatorium Förlag och Bokförlaget Opal, samt Kanadas ambassad.]

Isabelle Arsenault – Releasefest x 2 @ Söderbokhandeln Hansson & Bruce
sep 26 kl. 17:00 – 18:30

Söderbokhandeln presenterar: Isabelle Arsenault

Den kanadensiska illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault besöker Sverige där hon är aktuell med två nyutkomna böcker: ”Colettes fågel” (Bokförlaget Opal) och ”Louis och demonerna” (Sanatorium förlag). Kom till Söderbokhandeln och fira dem med oss!

Isabelle Arsenault (född 1978) är illustratör baserad i Montréal. I Sverige är hon framför allt känd för den mångfaldigt prisbelönta serieromanen Jane, räven och jag (2012, på svenska 2016), en hjärtkramande historia om utanförskap och gemenskap, med manus av Fanny Britt. I hemlandet har flera av Arsenaults bilderböcker och illustrerade böcker rönt stor uppmärksamhet. Isabelles eleganta teckningsstil har en osviklig förmåga att förmedla starka känslor – till såväl den yngre som den vuxna publiken.

– – –

Vi bjuder på dryck och snacks.

Välkomna!

Bokförlaget Opal och Sanatorium Förlag i samarbete med Söderbokhandeln och med stöd av Kanadensiska Ambassaden.

okt
1
mån
Östberga bibliotek: författarbesök och klassikersamtal @ Östberga Kulturhus
okt 1 kl. 16:00 – 17:00

Östberga bibliotek bjuder in till kick off för Klassikermånaden oktober med samtal om de två böckerna Tysk höst av Stig Dagerman och Drömmen om Europa av Fabian Göranson.

Hösten 1946 åkte Stig Dagerman på uppdrag av Expressen till ett Tyskland som låg i spillror efter kriget. Tysk höst samlar artiklarna som skildrar livet för vanliga människor, beskriver krigets fasansfulla efterverkningar och gör upp med det starka tyskhat som bredde ut sig efter kriget. Reportageboken är unik i sitt slag, blev stilbildande för journalistisk prosa och Dagermans stora publika genombrott.

Under hela oktober månad lyfter vi några av litteraturens odödliga pärlor på Östberga bibliotek. Det blir bokcirklar, föreläsning, skapande och skrivarcirkel på klassikertemat och först ut är detta litteratursamtal kring Stig Dagermans Tysk höst (1947) med översättaren och serieskaparen Fabian Göranson som är bokaktuell med en egen journalistisk reseskildring, Drömmen om Europa (2018, Galago), i vilken han söker svar på varför kontinenten rasat ner i migrationskris, högerextremism och arbetslöshet.

okt
4
tor
Release för Agnes Jakobssons Psycho Girl @ Folkbaren
okt 4 kl. 16:00 – 19:00

Äntligen kommer Psycho Girl!
Kom och fira detta med oss! Det blir boksignering, mingel, dryck och allmänt underbart.

Psycho Girl är en serieroman om Agnes som träffar en kille, Lillis. Trots alla ansträngningar för att vara den perfekta tjejen, verkar Lillis bara tycka att hon är jobbig och efterhängsen. Agnes blir alltmer besatt och den negativa spiralen är igång.

okt
5
fre
Queer Konst/ Hanna Gustavsson på StaDemonia Tattoo Stockholm! @ StaDemonia Tattoo Stockholm
okt 5 kl. 16:00 – 19:00

Som del av serien Queer Konst presenterar StaDemonia en utställning av Hanna Gustavsson! Välkomna att fira invigningen 5/10 kl 18-21! StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2, Kungsholmen.

”Sömnlös i Söderort på vandring genom mörkret med fladdermöss, stentroll och snäckdjur.”
Ett urval av teckningar från de senaste 2 åren.

Hanna Gustavsson är serietecknare och illustratör bosatt i Högdalen. Tecknar på sin tredje serieroman och försörjer sig som boendestödjare.
—————————-
Welcome to celebrate the inauguration of Hanna Gustavssons expo at StaDemonia Tattoo Stockholm 5/10 18-21 hs! Celsiusgatan 2, Kungsholmen.

”Sleepless in the southern part of Stockholm, night walking with bats, stone trolls and snails.”
A selection of drawings from the past 2 years.

Hanna Gustavsson is a cartoonist and illustrator resident in Högdalen. Working on her third series novel and makes a living as personal assistant.

%d bloggare gillar detta: