Kalender

sep
20
tor
Releasefest för Drömmen om Europa @ Restaurang Smaksak
sep 20 kl. 15:00 – 18:00

Äntligen är det dags att släppa och attacksälja min nya bok ”Drömmen om Europa”. Kom och få ett signerat ex, häll i dig öl, mingla och se hur Daniel Berg ser ut i verkligheten! Slink förbi på väg från jobbet eller stanna hela kvällen och sjukskriv dig på fredag. Smaksak är ett pangställe: ölen är billig, maten är god och billig, det finns uteservering och två våningar därinne, samt en stor dekorativ bokhylla med riktiga böcker. Det kommer finnas en bonuskarta till boken som kommer ges till alla som köper den på plats, och till de som kommer tidigt kan det finnas gratis ölbiljetter också. Kom som du är och gå, kanske, som en lite bättre version av dig själv. PUSS OCH KRAM VI SES!

sep
25
tis
Öppen föreläsning/Open lecture: Isabelle Arsenault @ Svarta Havet, Konstfack
sep 25 kl. 14:30 – 15:30
ÖPPEN FÖRELÄSNING MED ISABELLE ARSENAULT

Illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault kommer till Konstfack för att berätta om sitt arbete. Arsenault (född 1978) är baserad i Montréal, Kanada. I Sverige är hon framför allt känd för den flerfaldigt prisbelönta serieromanen ”Jane, räven och jag” (2012, på svenska 2016), med manus av Fanny Britt.

Under hösten 2018 kommer ytterligare två av Arsenaults böcker ut på svenska; barnbilderboken ”Colettes fågel” från Opal Förlag och ”Louis och demonerna” (med manus av Fanny Britt) från Sanatorium förlag – den sistnämnda en seriebok i samma anda som ”Jane, räven och jag”.

Läs mer om Isabelle Arsenault här:
http://www.isabellearsenault.com/
Och här:
http://blog.picturebookmakers.com/post/122843304761/isabelle-arsenault

Tid: tisdag 25/9 kl 16.30–17.30
Plats: Svarta havet, Konstfack
Språk: engelska
Fri entré

Arr: Konstfack GFI + VK i samarbete med Sanatorium Förlag och Opal Förlag.

sep
26
ons
Serieteket presenterar: Isabelle Arsenault @ Serieteket
sep 26 kl. 15:00 – 16:00

Den kanadensiska illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault (”Jane, räven och jag”) är aktuell med två nya böcker på svenska. Onsdagen den 26 september framträder hon på Kulturbiblioteket i ett samtal med Per Israelson.

NÄR? Onsdagen den 26 september kl. 17.00–ca 18.00
VAR? Kulturbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2
Fri entré!

Isabelle Arsenault (född 1978) är illustratör och grafisk formgivare baserad i Montréal. I Sverige är hon framför allt känd för den mångfaldigt prisbelönta serieromanen Jane, räven och jag (2012, på svenska 2016), en hjärtkramande historia om utanförskap och gemenskap, med manus av Fanny Britt. I hemlandet har flera av Arsenaults bilderböcker och illustrerade böcker rönt stor uppmärksamhet, prisnominerats och belönats. Arsenaults eleganta teckningsstil har en osviklig förmåga att förmedla starka känslor – till såväl den yngre som den vuxna publiken.

Nu kommer ytterligare två av hennes böcker ut på svenska; barnbilderboken ”Colettes fågel” från Bokförlaget Opal och serien ”Louis och demonerna” (text av Fanny Britt) från Sanatorium.

Den 26 september klockan 17.00 medverkar Isabelle Arsenault i ett publikt samtal tillsammans med Per Israelson, litteraturvetare och kritiker känd från Svenska Dagbladet. Samtalet sker i Serietekets regi och äger rum i Kulturbiblioteket, Kulturhuset Stadsteatern våning 2. Samtalet hålls på engelska.

Efter samtalet arrangeras en releasefest på Söderbokhandeln klockan 19.00. (En kort stund av bokförsäljning och signering sker även i Kulturbiblioteket direkt efter framträdandet.)

[I samarbete med Sanatorium Förlag och Bokförlaget Opal, samt Kanadas ambassad.]

Isabelle Arsenault – Releasefest x 2 @ Söderbokhandeln Hansson & Bruce
sep 26 kl. 17:00 – 18:30

Söderbokhandeln presenterar: Isabelle Arsenault

Den kanadensiska illustratören och serietecknaren Isabelle Arsenault besöker Sverige där hon är aktuell med två nyutkomna böcker: ”Colettes fågel” (Bokförlaget Opal) och ”Louis och demonerna” (Sanatorium förlag). Kom till Söderbokhandeln och fira dem med oss!

Isabelle Arsenault (född 1978) är illustratör baserad i Montréal. I Sverige är hon framför allt känd för den mångfaldigt prisbelönta serieromanen Jane, räven och jag (2012, på svenska 2016), en hjärtkramande historia om utanförskap och gemenskap, med manus av Fanny Britt. I hemlandet har flera av Arsenaults bilderböcker och illustrerade böcker rönt stor uppmärksamhet. Isabelles eleganta teckningsstil har en osviklig förmåga att förmedla starka känslor – till såväl den yngre som den vuxna publiken.

– – –

Vi bjuder på dryck och snacks.

Välkomna!

Bokförlaget Opal och Sanatorium Förlag i samarbete med Söderbokhandeln och med stöd av Kanadensiska Ambassaden.

okt
1
mån
Östberga bibliotek: författarbesök och klassikersamtal @ Östberga Kulturhus
okt 1 kl. 16:00 – 17:00

Östberga bibliotek bjuder in till kick off för Klassikermånaden oktober med samtal om de två böckerna Tysk höst av Stig Dagerman och Drömmen om Europa av Fabian Göranson.

Hösten 1946 åkte Stig Dagerman på uppdrag av Expressen till ett Tyskland som låg i spillror efter kriget. Tysk höst samlar artiklarna som skildrar livet för vanliga människor, beskriver krigets fasansfulla efterverkningar och gör upp med det starka tyskhat som bredde ut sig efter kriget. Reportageboken är unik i sitt slag, blev stilbildande för journalistisk prosa och Dagermans stora publika genombrott.

Under hela oktober månad lyfter vi några av litteraturens odödliga pärlor på Östberga bibliotek. Det blir bokcirklar, föreläsning, skapande och skrivarcirkel på klassikertemat och först ut är detta litteratursamtal kring Stig Dagermans Tysk höst (1947) med översättaren och serieskaparen Fabian Göranson som är bokaktuell med en egen journalistisk reseskildring, Drömmen om Europa (2018, Galago), i vilken han söker svar på varför kontinenten rasat ner i migrationskris, högerextremism och arbetslöshet.

okt
4
tor
Release för Agnes Jakobssons Psycho Girl @ Folkbaren
okt 4 kl. 16:00 – 19:00

Äntligen kommer Psycho Girl!
Kom och fira detta med oss! Det blir boksignering, mingel, dryck och allmänt underbart.

Psycho Girl är en serieroman om Agnes som träffar en kille, Lillis. Trots alla ansträngningar för att vara den perfekta tjejen, verkar Lillis bara tycka att hon är jobbig och efterhängsen. Agnes blir alltmer besatt och den negativa spiralen är igång.

okt
5
fre
Queer Konst/ Hanna Gustavsson på StaDemonia Tattoo Stockholm! @ StaDemonia Tattoo Stockholm
okt 5 kl. 16:00 – 19:00

Som del av serien Queer Konst presenterar StaDemonia en utställning av Hanna Gustavsson! Välkomna att fira invigningen 5/10 kl 18-21! StaDemonia Tattoo Stockholm, Celsiusgatan 2, Kungsholmen.

”Sömnlös i Söderort på vandring genom mörkret med fladdermöss, stentroll och snäckdjur.”
Ett urval av teckningar från de senaste 2 åren.

Hanna Gustavsson är serietecknare och illustratör bosatt i Högdalen. Tecknar på sin tredje serieroman och försörjer sig som boendestödjare.
—————————-
Welcome to celebrate the inauguration of Hanna Gustavssons expo at StaDemonia Tattoo Stockholm 5/10 18-21 hs! Celsiusgatan 2, Kungsholmen.

”Sleepless in the southern part of Stockholm, night walking with bats, stone trolls and snails.”
A selection of drawings from the past 2 years.

Hanna Gustavsson is a cartoonist and illustrator resident in Högdalen. Working on her third series novel and makes a living as personal assistant.

okt
18
tor
Serieförfattare från bokförlaget Kartago berättar @ Akademibokhandeln
okt 18 kl. 15:30

Välkommen att lyssna till några av bokförlaget Kartagos författare som berättar om sina aktuella böcker. Föranmälan görs via knappen på denna sidan: https://www.akademibokhandeln.se/evenemang/serieforfattare-fran-bokforlaget-kartago-berattar-0/

Medverkande författare och deras böcker:
Nina Hemmingsson: Livet, ditt as.
Gunnar LundkvistIgår målade jag en stubbe
Joakim PirinenAnspråkslösa förslag
Louise Winblad: Hej igen vardag
Agnes JakobssonPsycho Girl
Eric Ericson: Pandornas dal

okt
22
mån
Bokmåndag med Mats Jonsson @ Kulturhuset Stadsteatern Vällingby
okt 22 kl. 16:00 – 17:00

I Nya Norrland berättar serieskaparen Mats Jonsson om konflikten mellan den avfolkade landsbygden och den myllrande staden. Det är en samtidsskildring där han bland annat letar efter Telefonplans själ och undrar varför hans föräldrar blev så arga när han lämnade byn.

Mats Jonsson är född 1973 och uppvuxen i Kramfors. Han har givit ut de självbiografiska serieromanerna Unga norrlänningar, Hey Princess, Pojken i skogen, I detta satans rum och Mats kamp.

okt
24
ons
Releasefest för Livets ord del två! @ Restaurant Pelikan
okt 24 kl. 15:30 – 18:30

Kom och fira Thomas Arnroth och andra delen av hans självbiografiska serie om de tio år han var med i Livets ord. Köp en signerad bok (Thomas ritar en grym Ulf Ekman!), fråga allt du alltid undrat om Carolas vrål och Ulf Ekmans ledarstil. Drick en öl eller läsk!
Hjärligt välkomna!