Kalender

Nov
1
tor
Releasefest för Festens charmigaste tjej av My Palm @ Restaurant Pelikan
Nov 1 kl. 16:30 – 19:30

Äntligen dags att fira FESTENS CHARMIGASTE TJEJ, also known as MY PALM! Kom till Pelikan på Söder och mingla med My, köp en bok och drick en öl.
Kl 18:30 blir det kort samtal mellan My och Galagos chefredaktör Rojin Pertow.
VÄLKOMNA!

Nov
17
lör
Local Comic Shop Day 2019 @ Comics Heaven
Nov 17 kl. 09:00 – 17:00

För första gången ska vi fira Local Comic Shop Day, lördagen 17 November. Det här kommer vara fjärde året som ComicsPRO (en organisation som vi är med i) håller LCSD, och du kan hitta mer information om eventets historia och organisationen på localcomicshopday.com

Local Comic Shop Day är inte riktigt som FCBD och HCF, utan är mer för att visa sitt stöd för sin lokala seriebutik. Självklart vill vi då erbjuda er någonting också. Vi har tagit in en massa variant covers som vi inte haft innan och kommer sälja dem till reducerade priser. Vi kommer ha 10% rabatt på alla supplies – så som plastfickor, backer boards, short boxes, med mera.

Vi har även beställt flera väldigt sällsynta LCSD exclusive variant covers! Vi kommer lotta ut tre ex var av de exklusiva LCSD Cheryl Blossom #1 och Go-Bots #1. Vi lyckades få in några andra exklusiva produkter också, men de är inte del av utlottningen. Mer om dem kommer senare!

För att vara med i utlottningen av de sex tidningarna behöver du bara svara på denna fråga: Vad gillar du med serietidningsbutiker? (Det kan vara vilken butik som helst, men ni får gärna nämna Comics Heaven 😉) Svara i en kommentar på någon av våra sociala medier eller i ett e-mail till info@comicsheaven.se. Vi drar vinnare på LCSD, så ni har tills dess på er! Lycka till!

Nov
18
sön
Flyttfesten på Kulturbiblioteket @ Bibliotek i Kulturhuset Stadsteatern
Nov 18 kl. 13:00 – 16:00

Med:
FREDRIK STRAGE
MOA ROMANOVA
VASAS FLORA OCH FAUNA (samtal)

Kl. 14:00–14:45
Vasas flora och fauna på tyska
Det finlandssvenska bandet Vasas flora och fauna ger ut ett album på tyska den 23 november. Skivan, som fått namnet ”Strandgut”, innehåller översatta låtar från bandets debutalbum ”Släkt med Lotta Svärd” och uppföljaren ”Veneziansk afton”. Översättningarna på ”Strandgut” är gjorda av Jonathan del Pozo Rieger och Emely Majrell.
Kulturbiblioteket bjuder in till ett samtal kring översättningen av Vasas flora och faunas låtar från finlandssvenska till tyska. Textproffset Yrsa Winbergh intervjuar översättarna på scen om hur processen gick till samt om utmaningarna med att översätta från en regional dialekt till ett världsspråk. Även Mattias Björkas från Vasas flora och fauna kommer att vara på plats för att svara på frågor om projektet, som bandet tidigare beskrev så här:
”För några decennier sedan var det i Europa fullständigt naturligt att översätta låtar till olika språk, men på grund av engelskans spridning har den här företeelsen närmast dött ut. Vi vill återuppväcka en gammal praxis, och samtidigt få ett facit på vad som händer med låtarna när vi byter till ett närliggande men ändå främmande språk.”

Kl. 15:00–15:45
Moa Romanova i samtal med Bitte Andersson
Konstnären och serieskaparen Moa Romanova studerar andra året på Serieskolan i Malmö och har synts i bland annat Dagens Nyheter, Vice, Bang och Galago. Hennes debutbok, serieromanen ”Alltid fucka upp”, gavs nyligen ut av Kartago Förlag och har redan mottagit en mängd hyllningar.

Handlingen i ”Alltid fucka upp” kretsar kring Moa själv. Hon har blivit utkastad av sin kille, är sjukskriven, bor med papperslösa gubbar ovanpå ett gammalt fryshus i Göteborg och har panikångest framkallad av att ha rökt spice. Hon söker räddning, vill hitta Händelsen, den som ska förändra hennes liv. Hon pendlar mellan att dagar i sträck ligga sömnlös och passiv, för att i nästa stund maniskt söka känslokickar som hon hoppas ska få liv i henne igen. Utöver detta handskas hon med sjukvården, med kompisar som plötsligt är främlingar och en känd medieman som vill hjälpa henne i hennes konstnärskarriär.
Serieskaparen Bitte Andersson har tecknat I slutet av regnbågen.

Efter samtalet finns det möjlighet till att köpa boken och att få den signerad.

I samarbete med Kartago Förlag.

Kl. 16:00–16:30
Fredrik Strage
Han har kallats den svenska rockjournalistikens prince of darkness. Hans skärpa har jämförts med Hattori Hanzo-svärdet i Kill Bill. 242 är en samling med Fredrik Strages bästa fredagskrönikor ur Dagens Nyheter.
På Kulturbiblioteket berättar Fredrik Strage själv om och ur boken. Innehåller bland annat luftgitarrister, ninjor, nazireggae, italodisco, bodysynthare, moshpits, kristdemokrater, Oreo Cookies, vinylfetischism, twerking, gangsterrap, zombieromantik, Depeche Mode, Lana Del Rey och enhörningar.

Efter programmet finns det möjlighet till att köpa boken och att få den signerad av Fredrik Strage.

P.S.: Vi flyttar ut på grund av Kulturhusets renovering och öppnar igen under fontänen den 7 januari 2019. Läs mer om flytten här:
http://kulturhusetstadsteatern.se/Bibliotek/biblioteken-flyttar-ut-2019/?id=37753&epslanguage=en

Nov
22
tor
Releasefest för ”Under tiden” @ Folkbaren
Nov 22 kl. 16:00 – 19:00

Välkommen på release för Pelle Forsheds nya serieroman ”Under tiden”.

Vi säljer boken till specialpris och Pelle är på plats och signerar.

Torsdag 22 november kl 17-20
Folkbaren, Hornsgatan 72 i Stockholm

Välkomna!

Info om boken:
En person i ett villaområde försvinner spårlöst, till synes utan förklaring. Osäkerheten sprids i idyllen och tomrummet efter den försvunne fylls med spekulationer, hopplöshet och självrannsakan. Vi får i denna serieroman följa ett antal personer som berörs av händelsen, och som alla hanterar den på olika sätt. Hur överlever man att bli lämnad utan att veta hur och varför?

Nov
23
fre
Utställning Jan Lööf @ Seriegalleriet
Nov 23 – Dec 23 heldag
FELIX I AFRIKA
Den förbjudna boken
Felix, skapad av Jan Lööf 1967, är en av de allra första svenska strippserierna i svensk dagspress. Lööf skrev och tecknade totalt elva äventyr om Felix innan han lämnade över serien till dansken Werner Wejp-Olsen 1972.
På uppdrag av sitt förlag inledde Lööf 2012 arbetet med att färglägga Felix för nyutgivning. Han lade ner mycket arbete på detta och förlängde även Afrika-serien med nytecknat material. Men albumet Felix i Afrika fick inte ges ut på nytt. Den ansågs vara för stereotypt tecknad.
På Seriegalleriets utställning kan den färglagda och utökade serien Felix i Afrika läsas i sin helhet. Janne närvarar under vernissagen och signerar sin bok Sagosamling.
Vernissage lördag 24 november kl 12-16
Utställningen pågår 24 november – 23 december
Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16
Dec
5
ons
Seriedebutbar @ Stadsbiblioteket
Dec 5 kl. 17:00 – 19:00

Hör sju debuterande serieskapare berätta om sina nya album. Det handlar om att segla över världen på gamla båtar, om att försöka hitta sig själv och om Förintelsen. Och mycket mer. Uttrycken och innehållet skiljer sig åt, men serieformen har alla författarna gemensam.

Årets seriedebutbar gästas av My Palm (som skrivit ”Festens charmigaste tjej”), Karin Gafvelin (”Djupet”), Agnes Jakobsson (”Psycho girl”), Nelly Karlsson (”Polarnatt”), Moa Romanova (”Alltid fucka upp), Stella Tallinger och Jessica Bab Bonde (”Vi kommer snart hem igen”). Serietecknarna samtalar med bibliotekarierna Alice Thorburn och Patrik Schylström om sina album, säljer sina serier, minglar och signerar på plats.

I samarbete med Epix, Galago, Kartago, Syster forlag och Natur & Kultur.

Vill du vara säker på att få en sittplats? Boka på hemsidan: https://biblioteket.stockholm.se/kalender/seriedebutbar-1
eller ring kundtjänst på telefon 08-508 30 900. Bokade platser släpps 10 minuter innan programstart och det finns även ett antal drop-in-platser.

Dec
7
fre
Aniara signering på SF-Antikvariatet @ Stockholms Science Fiction Antikvariat
Dec 7 kl. 12:00 – 14:00

Jag signerar min serie Aniara på nyöppnade Stockholms Science Fiction Antikvariat. Antikvariat för science fiction, fantasy och skräck. Kom förbi och få en bok signerad eller bara på kaffe och en pratstund. Aniara kommer finnas till salu till ett förmånligt pris. Välkomna!

Pressröster om Aniara:
”Larssons tusen gråskalor passar alldeles utmärkt att härbärgera Martinsons berättelse om rymdskeppet – goldondern – Aniara… // …mötet mellan Harry Martinson och den nästan 60 år senare Knut Larsson är lyckat. Och ärendet är fortfarande lika akut.” – Jonas Thente, DN Kultur

”Melankolin har på slutsidorna blivit lika mycket larssonsk som martinsonsk, den enes bildpoesi har berikat den andres lyriska rymdepos. Vackert gjort!” – Jonas Ellerström, Blekinge Läns Tidning

”Det griper tag i läsaren från det att mimaroben mönstrar på och till dess att han släcker sin lykta i Mimas nedkylda salar. Det gjuter nytt liv i en klassiker på ett enastående njutbart sätt.”
– Martin Jernberg, Miljömagasinet

Dec
8
lör
Nina Hemmingsson, Jan Stenmark och Pelle Forshed signerar böcker @ Söderbokhandeln Hansson & Bruce
Dec 8 kl. 12:00 – 14:00

Varmt välkomna till Söderbokhandeln på lördag! Nu har du möjlighet att få det där lilla extra när du köper dina julklappar av Kartagos vassaste pennor – mellan klockan 12 och 14 sitter de nämligen i vår gröna soffa och signerar sina böcker (och kalendrar). Vi bjuder på pepparkakor och böcker till specialpris!

Hjärtligt välkomna önskar vi och förlaget Kartago!

Dec
13
tor
Releasefest för ”Hej igen vardag!” @ Folkbaren
Dec 13 kl. 17:00 – 20:00
Välkommen på release för Louise Winblads nya bok ”Hej igen vardag”!

Vi säljer boken till specialpris och Louise är på plats och signerar.

Torsdag 13/12 kl 17-20
Folkbaren, Hornsgatan 72 i Stockholm

Välkomna!

Om boken:
Vi har alla sett bilderna i sociala medier: Gulliga och lagom busiga barn i ett välorganiserat kök. Till synes utvilade föräldrar som tittar förälskat på varandra. Ett glas rosé i kvällssolen efter att barnen somnat.

Här visas en annan, inte fullt så glamorös verklighet. En vardag full av stress, smutstvätt, brustna illusioner, urspårade barn och minst lika urspårade vuxna. Det är en fristad och en motvikt till de ofta orimliga krav som ställs på föräldrar i allmänhet och kvinnor i synnerhet – allt från det välstädade hemmet till den perfekta kvinno-kroppen. ”Hej igen vardag!” är en levande, igenkänningsbar och framför allt väldigt rolig skildring av livet som småbarnsförälder.

Dec
15
lör
Julsignering med författare och serietecknare på Rönnells! @ Rönnells Antikvariat
Dec 15 kl. 12:00 – 14:00

Julsignering med författare och serietecknare från Kartago och Orosdi-Back!

Carl Johan De Geer
Gunnar Lundkvist
Joakim Pirinen
Nina Hemmingsson
Pelle Forshed
Lars Arrhenius

Kanske glögg och pepparkakor.

Varmt välkomna!

%d bloggare gillar detta: