Kalender

Nov
23
fre
Utställning Jan Lööf @ Seriegalleriet
Nov 23 – Dec 23 heldag
FELIX I AFRIKA
Den förbjudna boken
Felix, skapad av Jan Lööf 1967, är en av de allra första svenska strippserierna i svensk dagspress. Lööf skrev och tecknade totalt elva äventyr om Felix innan han lämnade över serien till dansken Werner Wejp-Olsen 1972.
På uppdrag av sitt förlag inledde Lööf 2012 arbetet med att färglägga Felix för nyutgivning. Han lade ner mycket arbete på detta och förlängde även Afrika-serien med nytecknat material. Men albumet Felix i Afrika fick inte ges ut på nytt. Den ansågs vara för stereotypt tecknad.
På Seriegalleriets utställning kan den färglagda och utökade serien Felix i Afrika läsas i sin helhet. Janne närvarar under vernissagen och signerar sin bok Sagosamling.
Vernissage lördag 24 november kl 12-16
Utställningen pågår 24 november – 23 december
Öppettider: mån-fre 11-18, lör 12-16, sön 13-16
Dec
13
tor
Releasefest för ”Hej igen vardag!” @ Folkbaren
Dec 13 kl. 17:00 – 20:00
Välkommen på release för Louise Winblads nya bok ”Hej igen vardag”!

Vi säljer boken till specialpris och Louise är på plats och signerar.

Torsdag 13/12 kl 17-20
Folkbaren, Hornsgatan 72 i Stockholm

Välkomna!

Om boken:
Vi har alla sett bilderna i sociala medier: Gulliga och lagom busiga barn i ett välorganiserat kök. Till synes utvilade föräldrar som tittar förälskat på varandra. Ett glas rosé i kvällssolen efter att barnen somnat.

Här visas en annan, inte fullt så glamorös verklighet. En vardag full av stress, smutstvätt, brustna illusioner, urspårade barn och minst lika urspårade vuxna. Det är en fristad och en motvikt till de ofta orimliga krav som ställs på föräldrar i allmänhet och kvinnor i synnerhet – allt från det välstädade hemmet till den perfekta kvinno-kroppen. ”Hej igen vardag!” är en levande, igenkänningsbar och framför allt väldigt rolig skildring av livet som småbarnsförälder.

Dec
28
fre
Mangaworkshop med Lisa Medin @ Östberga Kulturhus
Dec 28 kl. 13:00 – 16:00

Tycker du det är kul att teckna, eller vill du lära dig? Vi går igenom hur man kan teckna olika slags figurer som du kan använda i din egen serie! Ingen förkunskap krävs.

%d bloggare gillar detta: