Deras ryggar luktade så gott

När:
21 augusti, 2014 kl. 18:00
2014-08-21T18:00:00+02:00
2014-08-21T18:30:00+02:00
Var:
Medborgarplatsens bibliotek
Medborgarplatsen
Stockholm
Pris:
Gratis
Kontakt:
Medborgarplatsens bibliotek i samarbete med Syster förlag
08-076 12 311 72
Deras ryggar luktade så gott @ Medborgarplatsens bibliotek

Åsa Grennvall är – äntligen!- tillbaka med sin nionde serieroman, ”Deras ryggar luktade så gott”, en föräldrauppgörelse men också en kärleksförklaring till barnet som har all rätt i världen att gråta en skvätt.

Det här är berättelsen om Jenny och hennes uppväxt under 70- och 80-talet. Med burkköttfärssås, Kamratposten och kyrkans barntimmar. Med en mamma som alltid behöver tröstas, och en pappa som lämnar rummet så fort det blir jobbigt.

Vad händer när ett barns alla känslor försvinner i ett vakuum? När enda vägen till föräldrarnas hjärtan går genom att hålla sig ur vägen? Och vad händer när det barnet växer upp och får egna barn det vill älska och trösta?

Åsa Grennvall (f. 1973) är en av de mest betydelsefulla inom samtida svensk seriekonst och en av föregångarna till den stora våg av såväl feministiska som självbiografiska serier som dominerar serieutgivningen i dag.

Hon är en obönhörlig skildrare av makt och destruktivitet i nära relationer, med en mörk och egensinnig bildvärld, tonsäker dialog, drastisk humor och ett genomtänkt bildberättande.

Åsa Grennvall gjorde en uppmärksammad debut 1999 med ”Det känns som hundra år” och fick sitt stora genombrott tre år senare med den självupplevda ”Sjunde våningen”, som skildrar en misshandelsrelation. För ”Sjunde våningen” belönades Åsa Grennvall med Urhundenpriset. Den har översatts till finska, engelska, franska, italienska och grekiska.

Åsa Grennvall är utbildad på Konstfack.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *