Invigning av utställning med högläsning av Bitte Andersson!

När:
17 november, 2017 kl. 17:00 – 20:00
2017-11-17T17:00:00+00:00
2017-11-17T20:00:00+00:00
Var:
StaDemonia Tattoo Stockholm
Celsiusgatan 2
Pris:
Gratis
Invigning av utställning med högläsning av Bitte Andersson! @ StaDemonia Tattoo Stockholm

StaDemonia Tattoo Stockholm, Queer Konst! Vi är stolta att inviga vår utställningsverksamhet med Bitte Andersson som högläser ur sin ”I slutet av regnbågen”! En viktig person för Stockholms queera kulturliv, vi kan inte vara lyckligare, kom och fira med oss!

Välkommen på högläsning ur Bitte Anderssons aktuella serieromanen I slutet av regnbågen! Dessutom boksignering, utställning och mingel!

”När 76-åriga Marjas lägenhet måste röksaneras flyttar hon motvilligt in på HBTQ-seniorboendet Plejaderna. Den påflugna grannen Millan hälsar välkommen med sherry och drar snart in Marja i sitt kompisgäng på boendet.”

I slutet av regnbågen är lika mycket en romantisk komedi som en serieroman om sorg, kärlek, goda grannar och att våga återvända till livet efter en depression. Det är också en specifik skildring av queert garderobsliv och vikten av att finna sitt sammanhang. I slutet av regnbågen är fiktion, men innehåller också glimtar av HBTQ-historia inspirerad av intervjuer med äldre HBTQ-personer.

Bitte Andersson är serietecknare, filmregissör och före detta bokhandlare, född 1981 och uppvuxen i Stjärnhov. I slutet av regnbågen är hennes debutroman. Hon har tidigare regisserad den lesbiska actionkomedimusikalen Dyke Hard och startat den feministiska bokhandeln Hallongrottan i Hornstull.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *