MensFest – en hyllning av kvinnans vilda geografi

När:
1 september, 2014 kl. 18:00
2014-09-01T18:00:00+02:00
2014-09-01T18:30:00+02:00
Var:
PUNKTmedis
Medborgarplatsen
Stockholm
Pris:
Gratis
Kontakt:
PUNKTmedis i samarbete med Kartago Förlag
076-12 311 72
MensFest - en hyllning av kvinnans vilda geografi @ PUNKTmedis

Halva mänskligheten renas genom månatliga blödningar. Det är det mest naturliga som finns. Men i reklamen skildras mensblodet som en blå vätska i bindan eller tampongen. Och du får lära dig att du ska känna dig ofräsch och oönskad under menstruationen.

Välkommen till MensFest på PUNKTmedis! Vi vill riva bort tabun och vanföreställningar kring menstruationen och ge makten tillbaka till kvinnorna. Våra gäster kommer roa och förklara kring myter som uppstått kring ”skammens röda blomma”.

Serietecknaren Liv Strömqvist (”Ja till Liv”) gjorde ett Sommar-program om mens. Reaktionen lät inte vänta på sig. Och någon av kritikerna menade att ”Kvinnor bara ritar serier om mens”. ”Det är väl ändå inte sant”, tänkte kollegan Sara Olausson (”Loranga”) och samlade tecknare till att delta i seriealbumet ”Kvinnor ritar bara serier om mens”. Sara Olausson och Frida Ulvegren (”Fridas resor”) pratar om sina och andras serier i det purfärska albumet.

Denise Malmberg är genusforskare på Uppsala universitet. Hon har skrivit boken ”Skammens röda blomma? Menstruationen och den menstruerande kvinnan i svensk tradition”. Mensen är det mest naturliga och har till och med trotts besitta magiska krafter. Varför blir den då blå i tevereklamen och varför blir den som har mens utpekad som oren?

18:00: Presentation av och samtal kring seriealbumet ”Kvinnor ritar bara serier om mens”.

18:30: Mensblodet i myten – föredrag av Denise Malmberg, författare av ”Skammens röda blomma”.

19:00: Försäljning och signering av ”Kvinnor ritar bara serier om mens” och ”Skammens röda blomma”. Med mingel, snacks och läsk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *