Min vän Dahmer – boksläpp och filmvisning

När:
24 januari, 2018 kl. 17:00 – 20:00
2018-01-24T17:00:00+00:00
2018-01-24T20:00:00+00:00
Var:
Klarabiografen
Kulturhuset
Sergels torg
Pris:
Gratis
Min vän Dahmer – boksläpp och filmvisning @ Klarabiografen

BOKSLÄPP I CAFÉ BIBLO, VÅNING 2 18.00–19.00
FILMVISNING I KLARABIOGRAFEN 19.00–21.10
BILJETTER: KÖP EN BOK PÅ PLATS ELLER KÖP BILJETT PÅ WEBBEN (se nedan)

Serietekets filmklubb ligger lite i vila just nu (men är inte nedlagd). Tills den kommer tillbaka kommer vi att arrangera enstaka filmvisningar med seriekoppling, denna gång i ett samarbete mellan Serieteket, Klarabiografen och Kartago Förlag.

Derf Backderfs hyllade serieroman ”Min vän Dahmer” – den självupplevda historien som kretsar kring USA:s värsta seriemördare någonsin – ges ut på svenska samtidigt som den rosade filmen baserad på boken släpps i Sverige.

Från och med 18.00 säljs boken i Café Biblo utanför Klarabiografen och Serieteket. Baren är öppen och det är möjligt att köpa öl, vin, kaffe m.m.

Boken kostar 200 kr. ***OBS! De cirka femtio första köparna av boken får gratis entré till filmvisningen!***

Om du inte vill köpa boken eller om du i förväg vill försäkra dig om en plats i biosalongen går det även att köpa biljett via Kulturhuset Stadsteatern (se länk nedan). Pris 100 kr. Då ingår inte boken.

Kl. 19.00 börjar visningen i Klarabiografen. Visningen inleds med en presentation av förläggarna Thomas Olsson och Nina Hemmingsson från Kartago, översättaren Johan Andreasson samt ***en personlig hälsning från Derf Backderf själv.***

HÄR KAN DU KÖPA BILJETTER: http://bit.ly/2B8M1hU

OM FILMEN
”My Friend Dahmer”
Drama | USA | 107 min.
Seriemördare, nekrofil och kannibal. 1992 dömdes Jeffrey Dahmer till sexton livstidsstraff, och man kan inte annat än fråga sig: hur blev det så? ”My Friend Dahmer” är den sanna historien om Dahmers tidigare liv, en berättelse om en blyg tonåring som gör sitt allt för att försöka passa in. Den mörka bakgrunden till ett förskräckligt livsöde, förvandlingen från ung man till monstruös mördare. Baserad på den hyllade serieromanen av Dahmers high school-kompis Derf Backderf.
Regissör: Marc Meyers
Utgivningsår: 2017
Medverkande: Anne Heche, Ross Lynch, Vincent Kartheiser
Språk: Engelska. Svensk textning.
Åldersgräns: 15 år (11 år i vuxens sällskap)
Distributör: NonStop Entertainment

OM BOKEN
”Min vän Dahmer” är en serieroman om Jeffrey Dahmer, innan han blev mördare. Barndomsvännen, tillika bokens tecknare, beskriver en störd ung man som utan framgång kämpar mot fasansfulla inre demoner. Och hur vuxenvärlden borde ha agerat men valde att titta bort. Derf Backderf förklarar hur Jeffrey förvandlades från en nördig tonåring till en pervers slaktare som blivit lika ökänd som Jack the Ripper. Vägen dit är uppskakande och skrämmande, men är i boken berättad med en stor portion svart humor. Derf Backderf kommer förmodligen så nära det är möjligt ett svar på den till synes oförklarliga gåtan Jeffrey Dahmer.
Svensk utgivare: Kartago Förlag
Översättare: Johan Andreasson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *