Releasefest för Nya Norrland

När:
24 augusti, 2017 kl. 16:00 – 20:00
2017-08-24T16:00:00+00:00
2017-08-24T20:00:00+00:00
Var:
Södra Teatern
Mosebacke
Pris:
Gratis
Releasefest för Nya Norrland @ Södra Teatern

Lås fast era cyklar, Södermalm! Den 24 augusti är alla med åldern inne välkomna till Champagnebaren på Södra teatern för att fira att Mats Jonssons länge emotsedda serieroman Nya Norrland kommit ut. Givetvis kan du köpa boken till tokpris och få den signerad med en liten teckning till. Givetvis kan du mingla och avmätt smutta bubbel. Men det är inte allt!
– Vid skivspelarna står inga mindre än DJ LUNDELLBUNKERN (Tommie Jönsson, Johannes Klenell & Maja Åström) och spelar allt från techno pagan-dub till rara TPD-promos!
– Hemligt framträdande av NÅGRA POPARTISTER som Mats Jonsson uppskattar väldigt mycket!
– Möjligen kan det även dras några vitsar vid efterfrågan.

Fri entré! Varmt välkomna!

Om boken:
I serieromanen Nya Norrland kastar sig Mats Jonsson handlöst ned i den klyfta mellan stad och landsbygd som allt mer framstår som en av vår tids avgörande konflikter.
När hans familj flyttade till Bollstabruk 1974 hade den ångermanländska sågverksorten 3 600 invånare, full sysselsättning och ett rikt affärsliv längs huvudgatan. Fyrtio år senare går Mats omkring bland förfallna hus i ett samhälle som förlorat hälften av sina invånare, trots att sågverket omsätter en miljard om året och har blivit ett av de största i Europa. Med vrede och svart humor skildrar Mats Jonsson både Bollstabruk och platsen han flyttat till – Telefonplan i Stockholm, med sina designbyråer, mäklarkontor och tusentals nya bostadsrätter.
Nya Norrland handlar också om utflyttades skuldkänslor över att vara en del av det problem man försöker bekämpa. Resultatet är en lika bred som personlig samtidsskildring som tar avstamp i frågan ”var uppstår Sveriges välstånd, och vart tar det vägen?”.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *