Respekt för Lilla Fridolf?

När:
26 november, 2017 kl. 13:00 – 14:00
2017-11-26T13:00:00+00:00
2017-11-26T14:00:00+00:00
Var:
Serieteket
Kulturhuset Stadsteatern
Sergels Torg 3
Pris:
Gratis
Respekt för Lilla Fridolf? @ Serieteket

RESPEKT FÖR LILLA FRIDOLF?
(och hans tecknare Torsten Bjarre)
scensamtal med Göran Everdahl och Johan Andreasson

Ett bortglömt mästerverk? Unken könsrollshumor från svunna tider? Eller båda? Göran Everdahl och Johan Andreasson berättar om en både älskad och avskydd serie, ett spännande tidsdokument – och inte minst om tecknaren Torsten Bjarres pionjärgärning!

Lilla Fridolf brukar väl allmänhet inte nämnas i samma andetag som de största seriekonstverken, men journalisten Göran Everdahl och serieskaparen Johan Andreasson fann så många intressanta kvalitéer särskilt i de tidiga julalbumen – inte minst de spänstiga teckningarna av Torsten Bjarre – att de bestämde sig för att ge ut en samlingsbok på eget förlag. Samtliga album från åren 1958–1970 samlas nu i en inbunden lyxutgåva som i allra högsta grad visar respekt för Lilla Fridolf!

Everdahl och Andreasson berättar om Lilla Fridolf som populärkulturellt fenomen och Torsten Bjarres konstnärliga gärning. Samtalsledare är Serietekets Ola Hellsten. Bokförsäljning på plats.

GÖRAN EVERDAHL är journalist, författare, filmkritiker, mediepersonlighet, På spåret-vinnare och inte minst seriekännare.
JOHAN ANDREASSON har bland annat titlarna serietecknare, barnbokstecknare, översättare, textare, och serieredaktör på sitt CV.
Tillsammans har de båda nyligen startat Olsson Förlag, med målsättningen att ge ut svåråtkomlig och konstnärligt värdefull populärkultur.

Fri entré
I samarbete med Olsson Förlag

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *